Clinica de menopauză

Durata de viață a unei femei din Europa este estimată la peste 80 de ani, ceea ce înseamnă că aproximativ 40% din perioada adultă este trăită în menopauză.

După 35 de ani de experiență internațională în obstetrică-ginecologie, Dr. Iosif Niculescu a lansat prima clinică de menopauză din România, un concept holistic și interdisciplinar care vine în întâmpinarea tuturor problemelor asociate menopauzei, testat cu succes mai ales în America de Nord dar și în țările UE.

MediPlus

Managementul de caz în cadrul Clinicii de menopauză Mediplus:

Pacienta se adresează unui medic integrator de caz (ginecolog/endocrinolog). După ce parcurge etapele obișnuite ale unei examinări medicale complexe (senologic, ginecologic, endocrinologic), medicul decide dacă este nevoie de consulturi interdisciplinare, eventual investigații de laborator suplimentare precum:

  • examen cardiologic, inclusiv examinări doppler de vase periferice;
  • Imagistică – ecografii de sân, transvaginal, tiroidă, abdomen, examen endocrinologic complex, evaluare psihologică, examen neuro-psihiatric;
  • diabet și boli de nutriție;
  • examen uro-ginecologic;
  • investigatii de laborator – teste de trombofilie, dozări hormonale, teste hematologce și biochimice uzuale, colesterol și lipide.

AFECȚIUNI asociate menopauzei

Boli cardiovasculare:

Rata bolilor coronariene este de 2-3 ori mai mare la femeile care au intrat în menopauză decât la femeile de aceeași vârstă care nu au intrat în menopauză.

AVC

Sarcopenie

Tulburări neurocognitive

Osteoporoză

Începând cu vârsta de 40 de ani, femeile încep să piardă între 0.3% și 0.5% din masa osoasă anual. În timpul menopauzei, se pierd între 3% și 5% din masa osoasă anual.

Tulburări uro-ginecologice

Dezvoltarea tumorilor (mai ales la sân)

Tulburări metabolice

Mediplus propune o abiordare integrată, pe etape și în trepte a problemelor medicale asociate: ginecologie, endocrinologie, nutriție.

Obiectivele clinicii de menopauză

  • Să oferim pacientelor la postmenopauză servicii medicale complete, integrate, care:

– Sa le rezolve problemele medicale într-un mod corect și coerent;
– Să le îmbunătățească calitatea vieții după instalarea menopauzei;
– Să prevină bolile cronice.

  • Să dezvoltăm un model de management de caz inspirat de clinicile de menopauză occidentale și adaptat la nevoile pacientelor noastre, ocupând un loc liber pe piața medicală locală (nu există astfel de servicii dedicate femeilor la menopauză).
  • Să ridicăm standardele medicale pentru această categorie de paciente pe piața din România.